Отчет за предоставяне на информация по ЗДОИ от Община „Тунджа” през 2013г.
Понеделник, 10 Февруари 2014г. 15:52ч.    PDF Печат Е-поща

През 2013 г. в деловодната система на Община „Тунджа” са регистрирани в заявления за достъп до обществена информация. Две от заявленията са постъпили чрез електронна поща и исканата информация е върната също по електронен път.

Всички постъпили заявления отговарят на изискванията по чл.25, ал.1 от ЗДОИ.

Заявленията са разгледани своевременно. Няма направени откази. За едно от заявленията исканата информация е налична на интернет страницата на общината, за което лицето е уведомено.

 

На едно от лицата исканата информация е подготвена на DVD носител, което е пожелано в заявление, но лицето не е заплатило определените разходи и не се възползвало от правото си да получи необходимата информация.

Три от заявленията са подадени от името на сдружения с нестопанска цел и три от физически лица. Исканата информация е официална и не засяга интересите на трети лица.

Срокът за издаване на решения за предоставяне на обществена информация е спазен с чл.28, ал.2 от ЗДОИ.

Няма направени възражения по предоставената информация.

Сайтът на Община „Тунджа" предоставя ежедневна, обстоятелствена информация за своята дейност във всички направления, включително и за достъп до обществената информация.

Гражданите, бизнеса, неправителствените организации и други имат възможност по електронен път да подават Заявления за достъп до информация на следния е-mail адрес: Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите. "> Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите.

 
Банер