Представят нов социална услуга в община Тунджа на 20 февруари
Сряда, 19 Февруари 2020г. 12:58ч.    PDF Печат Е-поща

На 20 февруари 2020 г., от 11.30 часа, в с. Миладиновци ще бъде направено представяне на най-новата социална услуга на територията на община „Тунджа"- център за настаняване от семеен тип за стари хора. Доставчик на социалната услуга е „Слънчев ден 7" ООД.

ДОМ ЗА СТАРИ ХОРА И ХОРА С ДЕМЕНЦИЯ „СЛЪНЧЕВ ДОМ "–

СЕЛО МИЛАДИНОВЦИ, ОБЩИНА ТУНДЖА

Дом за стари хора, хора с деменция и хора, който имат прекарано тежко заболяване в село Миладиновци, община Тунджа, област Ямбол предлага:

Домът предлага услуги за стари хора, хора с деменция, алцхаймер или които имат нужда от грижи и рехабилитация, поради напреднала възраст или прекарано тежко заболяване, имащи нужда от рехабилитация и раздвижване.

Всичко в създаването му е съобразено с актуалните европейски тенденции в законодателството, свързани с грижите и рехабилитацията от този вид услуга.

Домът за стари хора, хора с деменция и хора след тежки заболявания, имащи нужда от рехабилитация и раздвижване, село Миладиновци, обл.Ямбол, община Тунджа предлага:

- предоставяне на всяко настанено лице на спално помещение, мебелирано и оборудвано по подходящ начин, съобразно установените потребности и неговия личен избор.

- стай с 2 и 3 легла, мебелирани по подходящ начин, със собствен санитарен възел и баня с вана.

- уютна битова среда и осигуряване на възможност за ползване от всяко настанено лице на помещение за социални контакти, помещение за хранене, медицински кабинет, санитарни помещения и други с улеснен достъп.

- дневна с телевизор и кабелна телевизия, с телевизор по желание във всяка стая.

- просторна трапезария и зала за отдих, различни терапии и социални контакти. Предвидени са спортни занимания – карти, табла, шах и др., които ще се осъществяват в подходящи за това помещения.

- домът разполага с локално парно, което осигурява топлина и уют през мразовитите зимни дни.

- прекрасен, озеленен, голям двор, с удивителна гледка, даващ възможност за различни занимания и разходка.

- домът разполага с външен басейн за летния сезон и джакузи, при възможност, според здравословното състояние на потребителите.

- 4 кратно хранене, съобразено със здравословното състояние на лицата.

- социалната услуга отговаря на следните стандарти и критерии за хранене: осигурен правилен режим на хранене, осигурена качествена, здравословна и питателна храна при отчитане на хранителните потребности, при назначена от лекар специална диета и личния избор на потребителите.

- ежедневно медицинско обслужване, което изцяло предоставя на настанените лекарствата и контролира приема на изписаните от специалистите медикаменти.

- договор с общопрактикуващ лекар и психиатър, запознати изцяло с диагнозата на всяко лице, следящи състоянието му и контролиращи лечението му

- рехабилитащия и раздвижване от специалисти с необходимите уреди за това.

- преглед от общопрактикуващ лекар всеки месец и прилагане на копие на амбулаторния картон от прегледа към досието.

- съдействие за снабдяване с медикаменти и получаване на специализирана медицинска помощ;

- грижа за вашия близък според оценка на потребностите му, направена след консултация със социален работник и психиатър.

- възстановяване на адаптивни, социални, битови и други умения, и реализиране потенциала на домуващите, чрез личностно ориентиран модел, съобразен с психологичните им особености.

- ежедневни занимания от съответния специалист, по предварително изготвена програма.

- съдействие при необходимост от ползване на различни административни услуги, консултации с юрист.

- възможност за неограничен контакт на близките, както с лицата, така и с хората, грижещи се за тях – медицински лица, социолог, психолог и управителя на дома, в определените за това часове в правилника на дома.

- съдействие и помощ при задоволяване на духовните потребности чрез включването им в културни мероприятия - телевизия и радио, литературни четения, музикални развлечения, честване на лични и национални празници;

- провеждане на организирани разходки, гимнастика и раздвижване според нуждите на всеки потребител.

- отбелязване на рожденни и именни дни на домуващите.

- посрещане на християнски празници с домуващите или съвместно с кметството, клубове на пенсионера и ученици от селата в общината.

- трудотерапия според възможностите на всеки.

- осигуряване на нужните специалисти при нужда от рехабилитация (която се заплаща допълнително).

- закупуване на лични вещи.

- подсигиряване на необходимата психологическа помощ на близките, при оставянето на близките в институцията и психологическа помощ и насоки при общуването с близките по време на свиждане.

- връзка с близките през скайп и интернет в определено в правилника време за това, по цял свят, с помощта на оторизирано за целта лице и по преценка на медицинското лице в дома, защото много често това води до нестабилност в състоянието на домуващия.

- възможност за скайп връзка с вашите близки.

- достъп на близките до информация, която да получават за състоянието на близките си в работно време, във всяка точка на света чрез интернет или по телефона.

Центърът се намира на 35 км. от град Ямбол.

Разполага с огромна и красива градина за отдих и възможности за разходка сред природата.

В двора са разположени открит басейн и джакузи за летния сезон.

Възможност за настаняване от 17.02.2020 г.

Таксата е дефиринцирана според вида на заболяването, необходимите грижи и необходимата рехабилитация.

Телефон за контакт: 0885 720 902

EMAIL: Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите.

Адрес: област Ямбол, община Тунджа, село Миладиновци, ул."Христо Ботев", № 6

Управител: Г-жа Георгиева

 
Банер