Пет семейства от село Веселиново ще отбележат годишнини от сключването на граждански брак
Четвъртък, 11 Юни 2009г. 10:54ч.    PDF Печат Е-поща

  Пет семейства от тунджанското село Веселиново ще отбележат на 13 юни 2009 г. в 13.00 часа годишнини от сключването на граждански брак.

Йовка и Илия Георгиеви, Стоянка и Цвятко Петрови, Спаска и Никола Стоянови, Атанаска и Димитър Иванови ще честват своите “златни” сватби – 50 години брачен живот.

“Диамантена” ще бъде сватбата на семейство Божана и Георги Тодорови – 60 години от деня, в който са казали свещеното “Да!”, заклевайки се във вярност и обич.

Преподписването на брачните клетви ще стане в присъствието на главния секретар на община “Тунджа” Андон Кръстев и кмета на селото Татяна Стоева в сградата на училището.

Божана и Георги Тодорови сключват граждански брак на 29 януари 1949 г. Имат две деца – Йонка и Христо, които ги даряват с 4 внука, а те – с четирима правнука.Йовка и Илия Георгиеви са семейство от 6 декември 1959 г. Във взаимно уважение и разбирателство отглеждат двете си деца – Димитър и Койка. Много радост им носят и четиримата внуци.

На 28 юни 1959 г. Стоянка и Цвятко Петрови изричат своите брачни клетви. Раждат им се две момичета – Елена и Сашка.  Днес родът е богат и с четирима внуци.

Четвъртата “златна” двойка са Спаска и Никола Стоянови, които стават семейство на 5 март 1959 г. Те имат двама сина и една внучка, която носи името на своята баба Спаска.В празничният ден, петте щастливи семейства ще бъдат поздравени с много песни и танци от веселиновските деца и групата за автентичен фолклор към читалището.