Община Тунджа - Актуални новини
Проект за незабавна подкрепа за подпомагане на уязвими общности, засегнати от кризата с вируса COVD-19 в община Тунджа
Вторник, 02 Юни 2020г. 17:04ч.    PDF Печат Е-поща

02-001През месец май Фондация „Болни от астма“ приключи своя Проект за незабавна подкрепа за подпомагане на уязвими общности, засегнати от кризата с вируса COVD-19 в България, по който бе одобрена от Фонд „Обединени срещу COVD-19“.

Проектът е на стойност 6 920 лева и се реализира на територията на община „Тунджа“. Той бе насочен към лица от уязвими групи, като по време на неговото изпълнение бяха осигурени хранителни продукти, памперси за деца до една година, лекарства за болни от астма, лични предпазни средства и дезинфектанти. По този начин, в изключително трудната за обществото ни ситуация, бяха подпомогнати 160 семейства. През периода на кампанията 20 доброволци взеха активно участие в раздаването на продуктите и информационните материали.

Продължение...
 
Поклон пред паметта на героите
Вторник, 02 Юни 2020г. 16:55ч.    PDF Печат Е-поща

01-001На втори юни, с поднасяне на венци и цветя в Генерал Инзово и Ботево, Маломир и други села на община „Тунджа", бе почетена паметта на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България. Да засвидетелстват своята признателност към героите присъстваха Мария Цветкова- народен представител от Ямболски избирателен район, Георги Георгиев- кмет на община „Тунджа", Нели Славова- председател на Общински съвет „Тунджа", заместник-кметовете- Георги Чалъков и Станчо Ставрев, общински съветници от община „Тунджа", жители и гости на населените места.

Продължение...
 
Първи юни в село Бояджик
Вторник, 02 Юни 2020г. 15:47ч.    PDF Печат Е-поща

00-001На 1 юни 2020 година децата от село Бояджик- групи „Калинки" и „Мики Маус" при детска градина „Звездица", с. Скалица, бяха посрещнати с подаръци от представители на Народно читалище „Джон Атанасов-1928".

„Честит празник деца! Пожелаваме Ви от сърце прекрасно детство, много забавления и усмивки!

Бъдете винаги на крилата на своето въображение и не спирайте да мечтаете!

Нека детството ви е изпълнено с игри и приключения, с радостна глъч и забавления!" бяха пожеланията на кмета на селото- Елена Маджарова.

НЧ „Джон Атанасов-1928"

с. Бояджик

00-00200-00300-00400-00500-00600-007

 
Ден на детето в община „Тунджа“
Понеделник, 01 Юни 2020г. 18:54ч.    PDF Печат Е-поща

00-001Пъстра поредица от празници по повод Деня на детето- 01 юни, отново озари детските градини на територията на община „Тунджа" .

Детските празници се провеждат по инициатива на община „Тунджа", Сдружение с нестопанска цел „Читалища с бъдеще 2012" и детските градини, давайки жизнерадостно начало на възстановения прием на деца.

Малчуганите отбелязаха този специален за тях ден заедно със своите учители, възпитатели, родители, читалищни секретари по населени места, както и специалисти от услугите по проект „Желани пространства – Комплексен модел на интегрирани услуги за ранно детско развитие и социално включване в малките населени места". Дворовете на детските градини, площадните пространства пред Кметства и Народни читалища, се превърнаха в сцена за изява на децата, които рисуваха, рецитираха и се забавляваха заедно. За своя празник всички деца получиха книжки за оцветяване, цветни моливи, балони и тебешири.

Продължение...
 
Възстановява се работата на детските градини
Вторник, 26 Май 2020г. 15:53ч.    PDF Печат Е-поща

tundzha-municiaplity-newОт 1 юни 2020 г. се възстановява приема на деца в детските градини на територията на община „Тунджа". В началото детските градини ще функционират при намален капацитет с оглед постепенното възобновяване на процеса на педагогическо взаимодействие в детските градини/ясли, при спазване на строги противоепидемични мерки.

Отварянето на детските градини на 1 юни 2020 г. е съгласувано и с родителите, като приемът ще бъде осъществяван по предварително оповестен график/ред.

На територията на община „Тунджа" функционират 5 детски градини с изнесени групи в общо 17 населени места. В тях ранна детска грижа и предучилищно образование получават близо 600 деца разпределени в 29 групи.

 


Страница 1 от 612
Банер