Община Тунджа - Актуални новини
Важно! Преброяване 2021! Електронното преброяване продължава до 30 септември
Петък, 17 Септември 2021г. 16:38ч.    PDF Печат Е-поща

prebroyavane-newУважаеми преброители,

Електронното преброяване на населението и жилищния фонд започна и ще продължи до 24:00 часа на 30 септември 2021 година.

Преброяването с преброител стартира в 8 часа на 18 септември и ще приключи в 20 часа на 3 октомври, успоредно с електронното.

Ако в периода 18 – 30 септември, преброителят попадне на домакинство, което твърди че ще се преброи електронно, преброителят не посещава това домакинство до 30 септември

включително.

Включи се, защото си важен!


 

 
Важно! Преброяване 2021! Включи се, защото си важен!
Понеделник, 13 Септември 2021г. 13:36ч.    PDF Печат Е-поща

admin-ajaxЕлектронното преброяване на населението и жилищния фонд започна и ще продължи до 24:00 часа на 17 септември 2021 година.

От 18 септември до 3 октомври 2021 г. всяко домакинство ще бъде посетено от преброител. Ако вече сте се преброили онлайн, единственото, което трябва да направите, е да предадете на преброителя 15-цифрения код, който се генерира от системата за Преброяване.

При въпроси по преброителната карта или при технически казуси можете да звъните на *2021 или на 02/907-84-30.

Продължение...
 
Половината от дневния ред на Общински съвет „Тунджа“ беше посветен на образованието
Четвъртък, 26 Август 2021г. 16:12ч.    PDF Печат Е-поща

DSC01927Три целодневни групи в община „Тунджа" да бъдат включени в списъка на защитените детски градини и защитените училища през учебната 2021-2022 г., гласуваха общинските съветници на заседанието днес. Предложенията са до Министерството на образованието и науката и касаят групата в с. Маломир и двете групи в с. Бояджик. Групата в Маломир беше предложена и да бъде включена и в списъка на средищните детски градини и училища.

Одобрена беше и числеността на персонала в детските градини, който беше завишен, защото през новата учебна година ще се разкрие полудневна група в с. Роза. Там има повече деца, които надхвърлят максималния капацитет на целодневната група и кметът Георги Георгиев пое ангажимент към родителите.

Продължение...
 
Общински съвет „Тунджа“ одобри концепция за общи икономически и индустриални зони с общините Сливен и Ямбол
Четвъртък, 26 Август 2021г. 15:41ч.    PDF Печат Е-поща

DSC01924С пълно единодушие Общински съвет „Тунджа" одобри „Отворена концепция" за развитието на община „Тунджа" за периода 2021-2040 г. за създаване на обща Свободна икономическа зона и Свободна индустриална зона с община Сливен и община Ямбол.

Вносител на предложението към община „Тунджа" е инж. Николай Георгиев, председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България – Ямбол, а самата концепция е разработена от проф. д-р Димитър Тадаръков, който я предоставя безвъзмездно на общините.

Пред общинските съветници инж. Георгиев представи потенциала на трите общини и мотивите на бизнеса за подобна инициатива. Според тях, за да върнат хората в двете области и да задържат младите с достойно заплащане, е необходима стратегия областите Ямбол и Сливен да се развиват икономически заедно.

Продължение...
 
По сигнал на тунджански кметове „Електроразпределение Юг“ предприе мерки срещу зачестилите прекъсвания на тока
Вторник, 24 Август 2021г. 16:08ч.    PDF Печат Е-поща

1По сигнал на кметовете на четири тунджански села за значителен брой изключвания на електроподаването в техните села, при областния управител беше проведена среща с представители на „Електроразпределение Юг" към група EVN, на която присъстваха и зам.-кметът на община „Тунджа" Светозар Грозев и директорът на „Отбранително-мобилизационна подготовка, обществен ред и сигурност" в общината Владимир Стоев.

Кметовете на селата Дражево, Кабиле, Хаджидимитрово и Безмер представиха проблема и сигнализираха за изключително затруднената комуникация с дружеството при подаване на сигнал за повреда.

Продължение...
 


Страница 1 от 643
Банер