Община Тунджа - Актуални новини
Възстановява се работата на детските градини
Вторник, 26 Май 2020г. 15:53ч.    PDF Печат Е-поща

tundzha-municiaplity-newОт 1 юни 2020 г. се възстановява приема на деца в детските градини на територията на община „Тунджа". В началото детските градини ще функционират при намален капацитет с оглед постепенното възобновяване на процеса на педагогическо взаимодействие в детските градини/ясли, при спазване на строги противоепидемични мерки.

Отварянето на детските градини на 1 юни 2020 г. е съгласувано и с родителите, като приемът ще бъде осъществяван по предварително оповестен график/ред.

На територията на община „Тунджа" функционират 5 детски градини с изнесени групи в общо 17 населени места. В тях ранна детска грижа и предучилищно образование получават близо 600 деца разпределени в 29 групи.

 
Честит 24 май!
Петък, 22 Май 2020г. 17:25ч.    PDF Печат Е-поща

mayor-tnУВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ,

УВАЖАЕМИ ЧИТАЛИЩНИ СЕКРЕТАРИ И ДЕЯТЕЛИ,

УВАЖАЕМИ ТВОРЦИ,

УВАЖАЕМИ ГОСТИ, ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

В навечерието сме на 24 май – Денят на славянската писменост, на българската просвета и култура.

Празник, който винаги е бил в душата на народа ни – в години на бездържавност и в години на войни.

Вярвам, че и в настоящата извънредната епидемична обстановка, 24 май е в сърцата и ума на всички българи, осветен от дълбоко родолюбиво чувство.

Буквите са нашето начало и път на духовно развитие и просперитет. Буквите ни са дар и завет, който задължава всички ни да работим за духовната грамотност, да пазим богатството и отстояваме чистотата на българския език. Защото пак и само чрез слово дори в условия на социална дистанция оставаме свързани помежду си и преодоляваме заедно изпитанията, като се подкрепяме и уповаваме един на друг.

Уверен съм, че ще намерим сила да продължим да вървим по пътя на буквите, пазейки чистотата на езика „свещен", завещан от предците ни. Това е безценно наследство.

Именно чрез българската книжовна реч, която поетът Вазов назова „омайна", можем да се почувстваме отново заедно и част от един достоен народ – българският, който даде „на вси славяни книги да четат".

Продължение...
 
Честит празник! Честит 24 май!
Петък, 22 Май 2020г. 17:10ч.    PDF Печат Е-поща

neli-slavovaУВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ,

СКЪПИ ТВОРЦИ И ДЕЙЦИ НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА,

Поздравявам Ви с 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост!

Свято е делото на светите братя, равноапостолите Кирил и Методий, създали Азбуката и правото на българския народ, да се гордее, че е градител на европейската цивилизация.

Поздравявам Ви и отдавам дължимото си признание към Вас, които всеотдайно и търпеливо, всеки час, всеки ден с амбиция и желание градите храма на просветата и духовността. Ограмотявате подрастващото поколение и създавате у тях усет към словото, към неговата сила и магия и към съхраняване и развиване на българската култура, традиции и обичаи.

Нека посрещнем този най-светъл, български празник със самочувствие и гордост.

Наш дълг е да помним, славим и продължим делото на славянските първоучители Кирил и Методий, за по-добро и достойно бъдеще на България!

Бъдете здрави и благословени!

Продължение...
 
Награди по повод 24 май
Петък, 22 Май 2020г. 16:50ч.    PDF Печат Е-поща

 

1В навечерието на 24 май – Денят на славянската писменост, на българската просвета и култура, въпреки извънредната епидемична обстановка, бяха връчени наградите на изявени просветни и културни деятели от община „Тунджа".

С патриотичният си рецитал актьорите Велика Видева и Николай Вълканов допринесоха за празничното настроение и припомниха „...че и ний сме дали нещо на света".

„...Вярвам, че и в настоящата извънредната епидемична обстановка, 24 май е в сърцата и ума на всички българи, осветен от дълбоко родолюбиво чувство.

Продължение...
 
Избрани изпълнители по проект
Сряда, 20 Май 2020г. 16:28ч.    PDF Печат Е-поща

tundzha-municiaplity-newОбщина „Тунджа" е бенефициент по проект „Подобряване водоснабдителната инфраструктура в селата Ботево, Роза и Безмер, Община „Тунджа" по Подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура" от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони" от Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020 г. Общият размер на финансовата помощ е 5 828 930,75 лв. без ДДС.

В проекта са включени следните обекти:

Продължение...
 


Страница 1 от 611
Банер