Община Тунджа - Актуални новини
Удължава се срока на противоепидемичните мерки до 12 април 2020 г.
Петък, 27 Март 2020г. 10:48ч.    PDF Печат Е-поща

coronavirusВъв връзка с обявеното с Решение на Народното събрание от 13.03.2020 г. извънредно положение и препоръките на Националния оперативен щаб, здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, с която удължава срока на всички въведени противоепидемични мерки (със Заповед № РД-01-124/13.03.2020 г., Заповед № РД 01-131/17.03.2020 г., Заповед № РД 01-139/19.03.2020 г. и Заповед № РД 01-144/22.03.2020 г.) до 12 април 2020 г., включително.

Допуска се в големите търговски центрове тип МОЛ да работят доставчиците на платежни услуги, при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания, в т.ч. дезинфекция, проветряване и инструктаж за спазване на лична хигиена на персонала, осигуряване на лични предпазни средства и недопускане до работа на служители с прояви на остри заразни заболявания.

Заповед № РД-01-154

 
Маски за многократна употреба и още подкрепа за потребителите на социални услуги в община „Тунджа“
Четвъртък, 26 Март 2020г. 18:56ч.    PDF Печат Е-поща

tundzha-municiaplity-newОбщина „Тунджа" осигурява безплатни маски за многократна употреба и други лични предпазни средства за потребителите на социални услуги в домашна среда с особен фокус върху най-уязвимите групи от местната общност- самотните възрастни и хората с увреждания.

Активирани са всички общински и общностни ресурси в лицето на екипите и доставчиците на социални услуги, медицинските специалисти от учебните и детски заведения, здравните медиатори, образователните сътрудници и всички други общностни работници. Всички дейности и мерки на местно ниво се координират от кметовете и кметските наместници на населени места.

Продължение...
 
Административни услуги по електронен път
Четвъртък, 26 Март 2020г. 16:54ч.    PDF Печат Е-поща

tundzha-municiaplity-newВъв връзка с обявената от Световната здравна организация спешност за обществено здраве от международно значение по отношение на коронавирус COVID-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването, както и в подкрепа на усилието да се възстанови нормалната дейност на административното обслужване, Община „Тунджа“ препоръчва на лицата да използват възможността за заявяване на административни услуги по електронен път.

На сайта на Община „Тунджа“ е предоставена възможност за заявяване на 45 броя административни услуги, достъпни на следния адрес - https://www.tundzha.net/elektronni-administrativni-uslugi.

Продължение...
 
Заповед на министъра на здравеопазването, с която се облекчава преминаването през контролно-пропускателните пунктове в областните центрове
Четвъртък, 26 Март 2020г. 14:25ч.    PDF Печат Е-поща

coronavirusМинистърът на здравеопазването издаде заповед, с която се облекчава преминаването през контролно-пропускателните пунктове на входно-изходните пътища на областните центрове. В заповедта се посочва:

През контролно-пропускателните пунктове се пропуска преминаването на лица само в случай на неотложност на пътуването, наложено от:

полагане на труд в населеното място;

здравословни причини на пътуващия или на негови близки;

завръщане на настоящ или постоянен адрес, или на адрес, на който пътуващият временно пребивава, когато е различен от неговия постоянен или настоящ адрес;

Продължение...
 
Бланка на декларация, която да улесни гражданите за придвижване през КПП в областните градове
Събота, 21 Март 2020г. 16:43ч.    PDF Печат Е-поща

tundzha-municiaplity-newБланка на декларация, която ще служи за представяне пред контролно-пропускателните пунктове в областните градове, които бяха изградени във връзка с изпълнението на заповедта на министъра на здравеопазването, с която се въвеждат нови противоепидемични мерки от 21 март 2020 г.

Бланка на декларация за изтегляне-актуална към 25 март.

 


Страница 1 от 605
Банер