Община Тунджа - Актуални новини
Община „Тунджа“ – приятел на Държавен архив – Ямбол
Сряда, 12 Юни 2019г. 20:01ч.    PDF Печат Е-поща

02-001Девети юни е Международен ден на архивите, като за 2019 година той е под мотото „Проектиране на архивите през XXI век". По този повод Държавен архив - Ямбол, номинира и награждава с благодарствени грамоти читател, дарител и приятел на Държавен архив Ямбол за 2018 г. Приятел на Държавен архив - Ямбол за 2018 г. е община „Тунджа".

На 11 юни 2019 грамотата бе връчена на кмета на община „Тунджа" Георги Георгиев от Светлана Бъчварова-началник отдел. Те обсъдиха доброто сътрудничество, израз на което е и календара на община „Тунджа" за 2019 година, както и реализирането на много други дейности.

Припомняме, че още през 2018 година започна подготовката за издаването на календара, който съчетава оригинални архивни фотодокументи и фотографии - дело на Тоти Баджаков. Календарът е вълнуващо послание в снимки, които разказват за живота на хората от община „Тунджа", а съвместните усилия са красноречив пример за надграждане на дългогодишното партньорство между общината и архива.

 
Кръводарителска акция в община „Тунджа“
Сряда, 12 Юни 2019г. 19:54ч.    PDF Печат Е-поща

01-001На 11 юни 2019 г. в административната сграда на община „Тунджа" се проведе кръводарителска акция. Акцията се организира за седма поредна година от Областния съвет на БЧК - Ямбол, Общински съвет на БЧК – Тунджа, съвместно с Отделениeто по трансфузионна хематология към МБАЛ „Св. Пантелеймон" гр. Ямбол и е по повод 14 юни – Световен ден ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител.

Всички желаещи имаха възможност от 09.00 ч. до 13.00 часа да се включат в акцията, а в същия ден, от 15.00 часа, тържествено бяха наградени кръводарителите. Грамотите за проявената съпричастности милосърдие в кампанията „Някой се нуждае от твоята кръв СЕГА" бяха връчени от инж. Митко Филипов – Директор на Областния съвет на БЧК - Ямбол и от Станчо Ставрев -заместник-кмет на община „Тунджа" и председател на Общински съвет на БЧК-Тунджа. Те благодариха на участниците за този безвъзмезден, хуманен жест, който спасява човешки живот.

Продължение...
 
11 - ти българо-гръцки събор
Понеделник, 10 Юни 2019г. 12:52ч.    PDF Печат Е-поща

01-001На 9 юни 2019 г., в с. Голям манастир, в местността „Църквичката", се проведе 11-тия Българо-гръцки събор.

Съборът се организира от община „Тунджа" и кметство с. Голям манастир , като отново показа, че връзката между българи и гърци, с корени от с. Голям манастир, е жива.

На празника присъстваха Георги Георгиев- кмет на община „Тунджа", народният представител Кристиян Вигенин, Атанас Христов – председател на Общински съвет „Тунджа", Андон Кръстев - секретар на общината, кметове на други общини, общински съветници, кметове и кметски наместници на населени места в община „Тунджа". От Република Гърция присъстваха представители от побратимената община Домоку, от Федерацията на гърците от Източна Румелия област Еврос , от кметство с. Нео монастири, председателите на Женското, Етнографското и Спортното дружество.

Продължение...
 
Мобилни патронажни грижи в община Тунджа
Понеделник, 10 Юни 2019г. 12:50ч.    PDF Печат Е-поща

tundzha-municiaplity-newНа 05.06.2019 г. Община „Тунджа" подписа договор за нов социален проект по ОП „РЧР" по процедура BG05M9OP001-2.040 „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания" – Компонент 2.

Одобреният проект е Център "Домашни грижи" - интегриран модел на патронажни медико-социални услуги за възрастни хора и лица с увреждания в малките населени места от селски тип в община "Тунджа", а безвъзмездната финансова помощ е в размер на 252 269,60 лв .

Проектните дейности включват създаването на Център "Домашни грижи", чрез който ще се предоставят мобилни медико - социални грижи за хората от малките населени места.

Продължение...
 
XV-ти Национален тракийски християнски събор „Спасовден"
Петък, 07 Юни 2019г. 15:50ч.    PDF Печат Е-поща

01-001На 6-ти юни 2019 година, в местността „Бакаджик", се проведе XV-ти Национален тракийски християнски събор „Спасовден", който отново събра много участници и гости.

На празника присъстваха кметът на община „Тунджа" Георги Георгиев, председателят на Общински съвет „Тунджа" – Атанас Христов, заместник-областният управител Христо Колев, заместник-кметовете на община „Тунджа" Станчо Ставрев и Георги Чалъков, заместник-кметът на община Ямбол – Илиана Бицова, Красимир Премянов – председател на Съюза на тракийските дружества в България, Михаил Вълов - председател на дружество „Тракия" - гр. Ямбол и представители на тракийски дружества от страната.

Продължение...
 


Страница 1 от 582
Банер