Признателност към дарителя Желязко Узунов
Сряда, 06 Май 2009г. 18:21ч.    PDF Печат Е-поща

t-06052009-1  Кметът на община „Тунджа” Георги Георгиев благодари на един от най – големите дарители – Желязко Узунов от с. Кукорево за проявената щедрост и  отзивчивост към потребностите на хората от тунджанския край.

С финансовата подкрепа на Желязко Узунов ежегодно се провежда общинският празник „Тодоровска кушия” в с. Кукорево. Крупни суми щедрият българин дарява на община „Тунджа” за естетизиране на интериора на Дома за стари хора „Христо Ботев” с. Болярско, за обзавеждане на клубове на пенсионера в населени места от общината. Благодарение на неговата финансова подкрепа се реализира спектакълът „Коледни звезди на „Тунджа” за децата от всички детски градини на територията на общината. Сред проявите на благотворителност на Желязко Узунов е дарение за организацията и провеждането на Младежки благотворителен бал. Крупна сума дарява за общинските стипендии за ученици и младежи с високи постижения в образованието с нисък социален статус. Щедростта му познават читалището, училището, детската градина и клуба на пенсионера в с. Кукорево, неправителствени благотворителни организации от страната.

През 2008 г. на Желязко Узунов е присъдено едно от най – високите отличия на община „Тунджа” – „За граждански принос”. В знак на благодарност кметът Георги Георгиев поднесе на щедрия българин кристална купа – своеобразна награда за дарителство. От своя страна г-н Узунов подчерта, че в лицето на кмета на общината вижда добър и отговорен стопанин, който заслужава и получава подкрепата на хората. Пожела му още много успехи в името на хората от тунджанския край и заяви своята категорична подкрепа за община „Тунджа” и нейните хора. Желязко Узунов заяви своето категорично желание да продължи да подкрепя общината в усилията й да прави живота на хората по – добър. Кметът Георги Георгиев пожела здраве и дълголетие на щедрия българин.