В с. Роза ще се сформира полудневна група към детската градина
Петък, 23 Юли 2021г. 16:23ч.    PDF Печат Е-поща

1За сформиране на допълнителна група с полудневна организация на учебния процес в с. Роза се разбраха родители с ръководството на община „Тунджа" на проведената среща в селото.

За следващата учебна година за обучение в детската градина в селото са се записали 38 деца, а нормативно допустимият брой е 23 деца. Затова родителите поискаха разкриването на втора група в с. Роза.

Кметът на общината Георги Георгиев и зам.-кметът Димитър Димитров дойдоха на среща в Роза, за да разяснят възможностите, които може да осигури общината, преди окончателно да реши проблема със сградния фонд.

Община „Тунджа" предложи на родителите два варианта – да се сформира втора целодневна група за 5 и 6-годишни деца, които да пътуват до детската градина в с. Ботево или да се сформира полудневна група за отново за тях, която ще се помещава в Основно училище „Св. Паисий Хилендарски" с. Роза, където има подходящи условия и оборудване за това.

Родителите предпочетоха варианта за полудневна група към детската градина, за да не пътуват децата им.

Кметът Георги Георгиев се ангажира да възложи проектиране на нов корпус с топла връзка към съществуващата сграда, за да може от септември 2022 г. децата на село Роза да се обучават в две групи и в обновена и разширена детска градина.

2345

 
Банер