На 17 и 18 юли в с. Генерал Инзово ще се проведе панаир на местните занаяти
Понеделник, 12 Юли 2021г. 21:20ч.    PDF Печат Е-поща

inzНа 17 и 18 юли от 10,30 часа в село Генерал Инзово ще се проведе Панаир на местните занаяти, традиции, продукти и свързаните с тях производства.

Събитието е част от проект „Традиции и иновации за промотиране на местна идентичност" на МИГ „Тунджа" и МИГ „Котел, Сунгурларе, Върбица".

В специално изградените по проекта къщички в парка на селото, които са реплика на старата акбунарска къща, ще бъде показана уредбата на дома на селата Дражево и Генерал Инзово, а в останалите ще бъдат демонстрирани художествени занаяти.

Ще бъдат обособени и щандове, където местни производители ще представят своите продукти, а посетителите ще имат възможност да се запознаят с експонати на занаятчии и художници-приложници.

Децата ще се забавляват в къта на Общинския център за изкуство и извънучилищна дейност с. Кабиле. Там ще могат да рисуват, да оцветяват, да тъкат на малък вертикален стан, да работят с различни материали под ръководството на аниматор.

В празника ще се включат представители на тунджанските села, които ще подредят кътове, показвайки красотата на своите костюми и специфични ястия.

Панаирът на местните занаяти ще е съпътстван от богата фолклорна програма, в която ще вземат участие певчески групи и танцови формации от читалищата и клубовете на пенсионера от община „Тунджа" и гости от МИГ „Котел, Сунгурларе, Върбица".

Идеята на празника е връщане към дълбокия извор на българщината, който няма да пресъхне, докато има празници като този.

Задължително условие за участие в Панаира на местните занаяти е гостите и участниците да бъдат облечени в народни носии.

 
Банер