Община „Тунджа“ отново зарадва с бал седмокласниците
Петък, 25 Юни 2021г. 18:00ч.    PDF Печат Е-поща

1Тържество, което чества издръжливостта на характера, постоянството на усилията и вътрешната мотивация да учат във време на изпитание, така нарече балът на седмокласниците кметът на община „Тунджа" Георги Георгиев.

На 25 юни в залата на Кукления театър се събраха седмокласници от осем тунджански училища и изявените боксьори на БК „Априлец", които през годината са печелили медали от държавни шампионати.

„Вие сте най-силният и издръжлив випуск седмокласници, защото непоколебимо търсихте знанието и завършихте основното си образование с реални постижения, въпреки ограниченията и дългите периоди на дистанционно обучение в електронна среда. Вие и вашите учители отново доказахте жизнеността на българското училище", обърна се в поздравителното си слово към учениците кметът Георги Георгиев.

Той припомни, че община „Тунджа" предостави повече от 150 преносими компютри и таблети, за да подкрепи обучението в електронна среда, защото вярва, че инвестициите в образованието са с най-голяма и дълготрайна възвращаемост.

Отличниците сред седмокласниците получиха еднократно финансово стимулиране и грамоти, а всички завършващи основно образование в тунджанските училища специален поздравителен адрес от кмета на общината.

Гост на празника беше началникът на Регионалното управление по образование Стойко Стойков, който подчерта, че община „Тунджа" е единствената в Ямболска област, която вложи толкова средства, за да осигури дистанционното обучение на учениците си.

Еднократно финансово стимулиране получиха и медалисти от държавни първенства от БК „Априлец".

Нона Русева от ОУ „Св. Паисий Хилендарски" с. Роза поздрави завършващите седмокласници и изрази всеобщото мнение на учениците, че няма друга община като „Тунджа", която да има такова съпричастно отношение към училищния им живот, към техните стремежи и желания, към техните таланти и възможности за развитие, че дори и към свободното им време с организираните екскурзии, концерти и забавления.

Организатори на традиционния бал на седмокласниците заедно с община „Тунджа" са Центърът за подкрепа на личностното развитие - Общински център за извънкласна и извънучилищна дейност „Тунджа", село Кабиле и Сдружението на директорите на учебните заведения в общината.

Като на истински бал празникът за седмокласниците продължи с веселие, музика и танци.

Отличниците сред седмокласниците са:

1. Виктория Даниелова Димитрова – с. Бояджик;

2. Деница Мончева Стефанова – с. Роза;

3. Кристина Станиславова Динева - с. Роза;

4. Марияна Евгениева Андонова - с. Роза;

5. Димитър Стефанов Косев – с. Тенево;

6. Малина Янкова Стефанова – с. Тенево;

7. Георги Стоянов Христов – с. Скалица;

8. Маделин Цонкова Стоянова – с. Скалица.

Златни медали на държавни шампионати са завоювали боксьорите:

1. Христо Снежанов Илиев;

2. Иван Снежанов Илиев;

3. Зарко Тодоров Асенов.

Сребърни и бронзови медали спечелиха:

1. Никола Живков Желязков;

2. Любчо Мариев Колев;

3. Марин Марев Колев.

234567891011121314

 
Банер