Ботево почете паметта на своя патрон и на загиналите за свободата на България
Сряда, 02 Юни 2021г. 14:37ч.    PDF Печат Е-поща

01-01На 2 юни Ботево почете паметта на Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. Пред барелефа на поета и революционера, изграден на фасадата на читалището преди 9 години с дарения, се събраха ръководството на община "Тунджа" и местни хора.

Кметът на селото Георги Танев припомни, че селото носи името на великия българин вече 129 години и е дало 65 жертви за свободата и независимостта на България, загинали във войните. Георги Георгиев, ученик в 9 клас, рецитира стихотворението "Майце си".

Всички присъстващи почетоха с едноминутно мълчание паметта на Ботев и на загиналите за свободата на родината, след което поднесоха венци и цветя в знак на признателност.

На церемонията присъстваха кметът на община "Тунджа" Георги Георгиев, председателят на Общински съвет "Тунджа" Нели Славова, заместник-кметовете Светла Стоянова, Татяна Стоева, Димитър Димитров, Светозар Грозев, секретарят Галина Иванова и Владимир Стоев, директор на дирекция „Отбранително-мобилизационна подготовка, обществен ред и сигурност".

01-0201-0301-0401-0501-0601-07

 
Банер