Нова детска площадка в с. Тенево
Вторник, 01 Юни 2021г. 15:39ч.    PDF Печат Е-поща

00-01За Първи юни – Международния ден на детето, община „Тунджа" подари нова площадка на децата в най-голямото село – Тенево.

Комбинираната пързалка и люлките са монтирани в градинката пред кметството по желание на децата и техните родители. Досега в центъра на селото нямаше подходящо място за игра на малчуганите.

Кметът на община „Тунджа" Георги Георгиев поздрави децата с техния празник, припомняйки, че общината през годините е полагала изключителни грижи за децата и учениците – отмяна на таксите в детските ясли и градини, максимално разгърната мрежа от детски градини и училища, възстановяване на средното образование, подкрепата на усилията и таланта чрез стипендии и парични поощрения. Преди 10 години „Тунджа" беше обявена за „община приятел на детето", а година по-късно стана носител на наградата „Златна ябълка", която се присъжда за принос в развитието и подобряване на благосъстоянието на децата. Той увери, че грижите ще продължат и занапред, защото няма по-голяма ценност от децата.

Тунджанският кмет и кметът на селото прерязаха лентата на новата детска площадка, за да могат децата да й се радват на воля.

На празника присъстваха и председателят на Общински съвет „Тунджа" Нели Славова, зам.-кметът на общината Димитър Димитров, секретарят Галина Иванова и Владимир Стоев – директор на дирекция „Отбранително-мобилизационна подготовка, обществен ред и сигурност".

Общината беше подготвила и сладка изненада за теневските деца – голяма торта.

Празникът продължи със забавни игри и танци организирани от аниматора кака Ели.

За Първи юни в петте основни детски градини на община „Тунджа" бяха монтирани детски съоръжения по проект „Пъстра палитра – иновации за приобщаване", а до края на годината такива ще се монтират и в останалите детски групи по населени места.

00-0200-0300-0400-05

 
Банер