Стълба към доброто
Вторник, 21 Април 2009г. 11:46ч.    PDF Печат Е-поща

t-21042009-2  В конферентната зала на Община Тунджа се проведе заключителната конференция по проект на Сдружение ЦОПСИ по ОП "Развитие на човешките ресурси". Партньори по проекта са училищата в селата Веселиново, Кукорево и Бояджик.

Гости на събитието бяха кмета на Община Тунджа Георги Георгиев, заместник кметовете Станчо Ставрев и Мариета Сивкова, главният секретар на общината Андон Кръстев, представители на Регионален инспекторат на Министерството на образованието, директори на училища от общината, младежки организации, развиващи своята дейност в Община Тунджа. С приветствено слово към участниците в конфернецията се обърна кмета на Община Тунджа Георги Георгиев.

Живко Цирков, ръководител на проекта представи в своя доклад основните цели на проекта, дейностите и постигнатите резултати.

t-21042009-2Целевите групи на "Стълба към доброто" включват 202 деца и младежи на възраст от 11 до 16 години от учебните заведения, партньори по проекта; 36 младежи-доброволци, които са формални и неформални лидери, ученици в горна училищна степен; 20 преподаватели от съответните учебни; 20 представители на местни обществени организации и институции, работещи за защита правата на децата.

Основната цел на дейностите по проекта, които се реализираха в периода 2 юли 2008 - 2 май. 2009 г. беше създаване на възможности за пълноценно физическо, интелектуално и личностно развитие на деца и младежи от селата за успешната им адаптация в градски условия при продължаване на образованието им в града.

t-21042009-2За укрепване капацитете на партньорите са били проведени два семинара. 202 - те деца, разпределени в 9 групи са преминали 4 - модулно обучение по програмата за усвояване на социални умения, както и 4 - модулно обучение по творчество и развитие на естетически вкус. 30 деца и младежи са преминали и през специален образователен за лидерство лагер. Набрани са и разпределени дарения за социални заведения в Ямбол и на територита на Община Тунджа.

Със свои презентации на дейностите, изпълнение от училищата - партньори по проекта се представиха Пенка Николова от ОУ "Христо Ботев" с. Кукорево, Иванка Иванова от ОУ "Св.Св. Кирил и Методий" с. Бояджик и Иванка Ангелова от ОУ "Св.Св. Кирил и Методий" с. Веселиново.

t-21042009-2Паралелно с презентациите и дискусиите в заседателната зала на общината се проведе състезание на тема "Правата на нашите деца" в което взеха участие отбори от трите училища, партньри по проекта.

В следобедните часове на деня предстои представяне на практическата работа в творческите ателиета на училищата във Веселиново и Кукорево, както и церемонии по връчването на сертификати и удостоверения на учениците от целевите групи.

 
Банер