Награди по повод 24 май
Петък, 22 Май 2020г. 16:50ч.    PDF Печат Е-поща

 

1В навечерието на 24 май – Денят на славянската писменост, на българската просвета и култура, въпреки извънредната епидемична обстановка, бяха връчени наградите на изявени просветни и културни деятели от община „Тунджа".

С патриотичният си рецитал актьорите Велика Видева и Николай Вълканов допринесоха за празничното настроение и припомниха „...че и ний сме дали нещо на света".

„...Вярвам, че и в настоящата извънредната епидемична обстановка, 24 май е в сърцата и ума на всички българи, осветен от дълбоко родолюбиво чувство.

Днес искрено благодарим и на всички вас - настоящите будители, учители и творци, които създавате духовни ценности, съхранявате културни традиции, предавате мъдрост, знание и умение.

Уважаеми учители, читалищни деятели и творци, благодарим Ви за силата на характера ви, за непоколебимата вяра и изключителна креативност.

Благодаря Ви, че правите възможното и непосилното, за да ги има училищата, детските градини и народните читалища, заради децата и заради жителите на нашите малки тунджански села.

Бъдете вдъхновени и предавайте своето вдъхновение на младите поколения, за да израстват просветени и духовно свободни, за да вървят уверено и със самочувствие по пътя на българските букви!"

С тези думи кметът на община „Тунджа"- Георги Георгиев, отправи поздрав както към наградените, така и към всички просветни и културни деятели.

Връчена бе и годишната стипендия за високи постижения в областта на образованието и науката, учредена от Атанас Мерджанов, на Христо Христов Данчев от с. Веселиново, а с еднократно финансово стимулиране бяха удостоени Иван Любчев Люцканов от с. Роза и Райа Дочева от с. Бояджик.

С Решение на Общински съвет „Тунджа", което представи председателят Нели Славова, бяха наградени:

І. С НАГРАДА ЗА НАУКА, ОБРАЗОВАНИЕ И КУЛТУРА „ДЖОН АТАНАСОВ"

ИНДИВИДУАЛНА НАГРАДА ЗА ЦЯЛОСТНА ДЕЙНОСТ

Цветанка Вълкова Алексиева – секретар на МКБППМН в община „Тунджа"

II. С ПОЧЕТЕН ЗНАК - ГЕРБ НА ОБЩИНА „ТУНДЖА" – ЗЛАТЕН, ИЗЯВЕНИ ЛИЦА В ОБЛАСТТА НА КУЛТУРАТА, ИЗКУСТВОТО И ОБРАЗОВАНИЕТО:

1. Михаилчо Димитров Атанасов

2. Десислава Христова Петкова

3. Мая Дучкова Барбазонова

4. Живко Георгиев Георгиев

5. Борис Иванов Димитров

6. Станка Динкова Недева

7. ОУ „Св. Св. Кирил и Методий", с. Дражево, община „Тунджа"

III. ПОЧЕТЕН ЗНАК - ГЕРБ НА ОБЩИНА „ТУНДЖА" – СРЕБЪРЕН, ИЗЯВЕНИ ЛИЦА В ОБЛАСТТА НА КУЛТУРАТА И ОБРАЗОВАНИЕТО:

Мими Михайлова Вълкова

Със Заповед на кмета на община „Тунджа", бяха наградени още 31просветни и културни деятели от община „Тунджа".

2

3

4-1

5

6

7

8

9

10

 
Банер