Обади се! Не си сам! Има кой да те чуе!
Сряда, 18 Март 2020г. 15:22ч.    PDF Печат Е-поща

tundzha-municiaplity-new0884811549

ОБАДИ СЕ!

НЕ СИ САМ,

ИМА КОЙ ДА ТЕ ЧУЕ

Община „Тунджа" активира 12-часова ежедневна телефонна линия за психологическа помощ и подкрепа на самотни възрастни, хора с увреждания и други рискови групи от местната общност. Линията е на разположение на хората от всички 44 населени места всеки ден от 08.00 до 20.00 часа.

В тази трудна ситуация, наред с преформулирането на социалните услуги и консолидирането на целия наличен общински и общностен ресурс в услуга на хората, община „Тунджа" се стреми да окаже и емоционална подкрепа на своите жители, особено на онези от тях, които нямат с кого да общуват в домовете си.

Психологическата помощ и подкрепа ще бъде осигурявана от трима опитни, квалифицирани психолози от екипа на Общностен център „КОМПАС", който функционира по проект на общината, финансиран чрез оперативните програми „Развитие на човешките ресурси" и „Наука и образование за интелигентен" растеж. Екипът на общностния център участва и в други здравно-социални и логистични дейности в подкрепа на хората в тази трудна и нетипична ситуация.

В условията на въведеното извънредно положение в страната заради разпространението на коронавируса Covid-19, община „Тунджа" се стреми да осигури всички форми на човешка помощ и съпричастност, защото сме хора на първо място. Защото сме общност, която повече отвсякога има нужда да се подкрепя.

На този телефон ще получите:

• Консултации с обучени психолози за действия при бедствия и кризи;

• Консултации за поведение в епидемиологична обстановка;

• Психологическа подкрепа при паника и стрес

Внимание!

Обаждането на този телефон:

• НЕ заменя консултациите и разговорите с личния Ви лекар;

• НЕ отговаря на въпроси свързани с медицинска тематика;

• НЕ е телефон за спешна помощ

Но може да Ви съдействаме да се свържете с тях!

 
Банер