Награждаване в конкурс "Жътва"
Петък, 28 Юни 2019г. 16:35ч.    PDF Печат Е-поща

05-001В заседателната зала на община „Тунджа" се състоя награждаването на участниците в конкурса за детска рисунка и обреден хляб на тема „Жътва".

Конкурсът се провежда за поредна година, като инициатива на фирма „Пеликан Агро" ЕООД и е подкрепен от община „Тунджа". За участие в него бяха изпратени рисунки както от общината, така и от град Сливен и Сливенска област.

Отличените творби от конкурса за детска рисунка на тема „Жътва" и обредните хлябове от тунджанските села бяха изложени на 14 юни 2019 г. в парка на село Търнава по време на официалното откриване на жътвeната кампания в община „Тунджа", а присъстващите имаха възможност да закупят рисунките с благотворителна цел. Бяха откупени всички отличени творби, като събраните средства са на стойност 750 лева и са внесени във Фонда за стипендии и еднократно финансово стимулиране на ученици, студенти и младежи от община „Тунджа".

За красивите обредни хлябове и вкусни жътварски трапези също бяха предвидени грамоти и награди връчени от Таня Тодорова и Рени Тодорова- представители на фирма „Пеликан Агро" ЕООД. Управителят на фирмата – Таня Тодорова, благодари на всички участници, като им пожела да продължават да пазят и предават българските традиции.

05-001

05-001

05-001

05-001

05-001

 

 
Банер