Община Тунджа - Актуални новини
Заседание на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в община „Тунджа“
Четвъртък, 23 Март 2017г. 16:51ч.    PDF Печат Е-поща

y-t-23032017-00-001Под председателството на Станчо Ставрев – заместник-кмет на община „Тунджа" и председател на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в общината, на 22.03.2017 г. се проведе заседание на комисията и се прие годишният отчет за нейната работа през 2016 година и план за работата през настоящата година. Материалите бяха представени от секретарят на комисията Цветанка Алексиева.

Съгласно предварително обявения дневен ред, Комисията обсъди и прие отчета за 2016 г. и плана за работа през 2017 г.

Продължение...
 
Община Тунджа с програми за осигуряване на заетост на млади хора
Вторник, 21 Март 2017г. 09:42ч.    PDF Печат Е-поща

tundzha-municiaplity-newПо схема „Обучение и заетост за младите хора", Етап II на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" десет безработни младежи на възраст до 29 години, които имат завършено основно образование от община "Тунджа" ще преминат обучение за длъжност „работник озеленяване".

След приключване на обучението ще им бъде осигурена заетост за 6 месеца, на осемчасов работен ден.

Тези млади хора ще започнат своята работа в кметствата на селата Безмер, Бояджик, Веселиново, Дряново, Драма, Завой, Крумово, Сламино, Коневец и Ботево.

Продължение...
 
Отличия за възпитаниците на боксов клуб „Априлец“
Вторник, 14 Март 2017г. 13:03ч.    PDF Печат Е-поща

tundzha-municiaplity-newНа вчерашната пресконференция в община „Тунджа" кметът Георги Георгиев сърдечно посрещна треньора от боксов клуб „Априлец" - Димитър Мутафов. Той представите поредните отличия на своите възпитаници.

На републиканското първенство за младежи до 18 годишна възраст Боян Асенов завоюва първото място, в категория до 56 кг., а Янко Илиев се класира на второ. В тежката категория пети стана Асен Тодоров от село Могила, който също е възпитаник на боксов клуб „Априлец".

Братята Даниел и Катин Асенови са в град Браила, Република Румъния, за да вземат участие в европейското първенство за младежи до 22 годишна възраст. В категория до 52 кг., ще се състезава Даниел, а в категория до 60 кг. – Катин, като надеждите и на двамата боксьори са да завоюват челните места на боксовия ринг.

 
Отново награди за тунджанските кукери
Понеделник, 13 Март 2017г. 15:22ч.    PDF Печат Е-поща

y-t-13032017-00-001За седма поредна година в град Елхово се проведе Общински кукерски празник.  

В празника взеха участие общо осем кукерски групи от община „Тунджа", община Елхово, община Ямбол, община Стралджа и град Бургас.

След приключване на конкурсната програма журито присъди наградата за интересни персонажи на кукерска група „Карапча", село Маломир, община „Тунджа", а наградата за маски и костюми получиха кукерите от село Чарган.

Продължение...
 
Одобрена е идейна концепция на община „Тунджа“
Понеделник, 13 Март 2017г. 14:02ч.    PDF Печат Е-поща

tundzha-municiaplity-newПрез месец декември Община "Тунджа" подаде идейна концепция по интегрирана процедура за приобщаване на ромите и уязвими групи, финансирана по Оперативните програми "Развитие на човешките ресурси" и "Наука и образование за интелигентен растеж".

Приключи оценката и подборът от междуведомствената група към Администрация на Министерски съвет и на 10 март /петък/ бяха публикувани резултатите от класирането, като максималният брой точки е 75.

В  списъкът на одобрените концепции, Община „Тунджа" е класирана на трето място с 67 точки.

Продължение...
 


Страница 1 от 465