Плюшеният Мечо и децата на община „Тунджа“
PDF Печат Е-поща
00-001
00-001
00-001
00-001
00-001
00-001
00-001
00-001
00-001
00-001

В навечерието на коледните и новогодишните празници, в седмицата от 18 до 20 декември, се проведоха интерактивни семейни занимания с деца и родители в детските градини на територията на община „Тунджа". Емоционалните и въздействащи прояви бяха организирани по проект „Желани пространства" - Комплексен модел на интегрирани услуги за ранно детско развитие и социално включване в малките населени места", финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси".

Децата посрещнаха Дядо Коледа и Снежанка с много песни, танци и стихотворения, нетърпеливи да покажат своя талант на специалните за тях гости. Родителите и учителите също споделиха приказната емоция от посрещането на дядо Коледа, като се включиха в празничната програма.

Най – вълнуващият момент в тези срещи дойде, когато децата разбраха, че Дядо Коледа и Снежанка са подготвили страхотен подарък за тях. Близо 600 малчугани от детските градини на община „Тунджа" получиха своя нов приятел - плюшеното мече и едно много специално писмо:

Скъпо дете,

Всеки човек трябва да има в спомените си своето плюшено мече.

Днес община "Тунджа", твоята община, ти подарява, заедно с Дядо Коледа, твоето плюшено мече. То ще бъде неотлъчно до теб. Ще споделяш с него много от времето. И от мислите си. Ще му се доверяваш. Ще му задаваш много въпроси. И сигурно невинаги ще получаваш отговорите, които очакваш. Но запомни едно. Нещото, което Мечо Пух, Дядо Коледа, община „Тунджа" и твоето плюшено мече имат да ти кажат:

Ти си по-смел, отколкото вярваш

и по-силен, отколкото изглеждаш,

и по-умен, отколкото си мислиш.

И никога не го забравяй!

С много обич,

Дядо Коледа, Твоят Мечо

и община „Тунджа"

ти желаем Весели празници

и щастливо детство

 

 
Банер