Златна сватба в село Бояджик
Вторник, 05 Февруари 2013г. 16:18ч.    PDF Печат Е-поща
Актуални новини
0001
0002
0003

Семейството на Цонка и Петър Караславови от село Бояджик, община „Тунджа", отпразнуваха половин век заедно в любов и разбирателство и се поздравиха със златната си сватба.

Техният съвместен живот е започнал преди 50 години от оня миг, когато сърцата им са трепнали за първи път, когато са си казали първата нежна дума, когато, изпълнени с вяра един към друг, са се врекли завинаги да извървят задружно своя жизнен път.

Отново преповториха и положиха своите подписи под сватбената клетва за вярност в присъствието на кмета на село Бояджик Елена Маджарова и техните кумове. Обещаха си и след 10 години двамата да са заедно и да си имат пълно доверие, да разчитат на обичта, грижата, признанието, уважението и подкрепата на другия.

В своето приветствие г-жа Маджарова им пожела да бъдат здрави и щастливи, да бъдат неразделни в радости и неволи, да запазят и занапред богатите традиции на здравото българско семейство.
По стара българска традиция, младоженците бяха захранени с хляб и мед, за да бъде и занапред животът им сладък и меден. Вдигнаха наздравица за дълголетие, здраве и щастие.

Традицията повелява на златна сватба съпрузите да си разменят златни бижута. Семейство Караславови сториха това пред своите кумове и приятели, които бяха дошли да отпразнуват заедно с тях щастливия ден.

Младоженката сподели , че семейното дълголетие се дължи на много любов, компромиси, доверие и разбирателство. Дългогодишният успешен семеен живот е хем късмет, хем нагаждане един към друг, смята пък Петър, който и до днес не съжалява за избора си. Не са усетили как са минаха всичките тези години, през които са съхранили чувствата си един към друг толкова време. Това те доказаха с първия си танц в новото си семейно летоброене, в който се впуснаха по време на тържеството.

Резултат от техния брак са две прекрасни дъщери и три внучки, с които много се гордеят.

От името на читалищното настоятелство на читалище „Джон Атанасов-1928" юбилярите получиха поздравителен адрес и бутилка шампанско с пожеланието да я отворят след една година на същата дата и тогава да отпият глътка, за да се сбъднат пожеланията за здраве и дълголетие, за да се сбъднат техните мечти и мечтите на техните наследници. Подаръци получиха и от Клуб на пенсионера „Надежда".

Юбилярите си обещаха да продължат напред в живота рамо до рамо в богатство и бедност, в болест и здраве.

Нели Илчева
Секретар на читалището